phoneicon
PRP 2018-04-23T09:25:01+00:00

PRP terapija za podmlađivanje i regeneraciju

Jedinstvena metoda koja koristi sopstvene potencijale organizma, u cilju regeneracije tkiva,
delujući duboko u koži, čime započinju prirodni procesi podmlađivanja i regeneracije.

Šta je PRP terapija?

PRP terapija (Platelet Rich Plasma) je revolucionarna metoda podmlađivanja sopstvenom krvnom plazmom, bogatom trombocitima, koja u sebi sadrži faktore rasta. Obzirom da se radi o sopstvenoj krvoj plazmi, PRP je najprirodnija metoda podmlađivanja i ne postoji mogućnost od alergijskih reakcija.

PRP terapijom u značajnoj meri usporava se proces starenja. Ćelije se podmlađuju i hrane, smanjuje se vidljivost ožiljaka i hiperpigmentacija, vraća se sjaj i povećava tonus opuštenoj i suvoj koži. Krajnji efekat je je stvaranje novog kolagena i elastina, a samim tim poboljšava se tonus i elastičnost kože.

Koje su indikacije za PRP?

PRP terapija idealna je za:

  • podmlađivanje lica, vrata, dekoltea, šaka
  • tretiranje hiperpigmentacije
  • smanjenje ožiljaka od akni
  • terapiju kod opadanja kose, posebno kod muškaraca
  • rosaceu
  • suvu, dehidriranu kožu

PRP terapija se može raditi kada želimo da poboljšamo izgled i tonus kože, kada želimo da je hidriramo i kad god želimo da izgledamo bolje.

Kako se izvodi PRP terapija?

PRP terapija se izvodi brzo i jednostavno.

Procedura podrazumeva uzimanje male količine venske krvi (8-16 ml) koja se centrifugira u specijalnim, sterilnim i zatvorenim epruvetama, čime se plazma izdvaja od ostalih elemenata krvi. Tako se dobija obogaćena krvna plazma koja sadrži trombocite sa faktorima rasta, koji hrane ćelije i stimulišu proces regeneracije.

Na područje koje se tretira nanosi se lokalni anestetik u obliku kreme, pa je procedura bezbolna. Injektovanje se vrši metodom mezoterapije, tankim mikroiglicama u željenu regiju. Posle tretmana moguća je pojava crvenila i malih hematoma na mestu uboda koji brzo prolaze. Većina klijenata odmah nakon tretmana vraća se uobičajenim aktivnostima.

Kada su vidljivi rezultati nakon PRP terapije?

Rezultati u poboljšanju vlažnosti i izgleda kože vidljivi su već nakon nekoliko dana, dok se potpuni efekat očekuje tokom dva meseca zbog procesa stvaranja novog kolagena i elastina.

U tom periodu koža se revitalizuje, postaje elastičnija, mekša i vidno podmlađena, poboljšavaju se struktura i tonus kože.

Koje su kontarindikacije za PRP?

PRP ne treba da rade trudnice, osobe na antikoagulantnoj terapiji, osobe sa akutnim stanjima, hemodinamski nestabilne osobe i osobe obolele od karcinoma.

Koliko PRP terapija je potrebno?

Za najbolje rezultate preporučuje se serija od 3 tretmana koji se rade jednom mesečno.

Rezultati su dugotrajni, vidljivi i do dve godine nakon tretmana, a dugotrajnost efekta zavisi od početnog stanja i tipa kože.